VITAMINA C


VITAMINA C

Que és?

La vitamina més coneguda com àcid ascòrbic, és una vitamina hidrosoluble que aporta diferents efectes beneficiosos en el nostre sistema immune.

Actua com a antioxidant, contribuint a prevenir el dany dels radicals lliures.

D'on podem obtenir-la?


Les fruites i verdures són una de les millors fonts de vitamina C. Alguns d'aquests són:

    ● Fruites cítriques com: taronges, aranja, kiwi ...

    ● Pebrot vermell i verd.

    ● D'altres com bròquil, maduixes, meló, tomàquets .... També contenen vitamina C.

Es poden adquirir suplements amb vitamina C, entre ells els multivitamínics, encara que també n'hi ha de forma individual com per exemple Tugas Vitamina C..

A causa de que el nostre cos no produeix ni emmagatzema Vitamina C, és important afegir-la a la nostra dieta. La dosi màxima recomanada en adults és de 2000mg. 

Com actua?

Moltes infeccions augmenten el que es coneix l'estrès oxidatiu. El que passa com a part d'aquest procés és que les cèl·lules del sistema immunitari que es troben a la sang, alliberen agents oxidants que es diuen espècies reactives d'oxigen.

Això ho fan per desactivar els virus i matar els bacteris. Alhora, aquestes cèl·lules fan servir un sistema especial d'importació d'àcid dehidroascòrbic, que és una forma oxidada de la vitamina C.

Quan l'àcid dehidroascòrbic entra a la cèl·lula, es transforma en vitamina C i la protegeix per la seva potent acció antioxidant.