×

UNGLES

A qui no li agrada tenir unes ungles boniques i sanes? Segur que alguna vegada has tingut algun petit problema amb alguna ungla com fongs, estries, fragilitat… També desprès de treure't aquest esmalt d'ungles tan durador i que tant t’agrada, t'adones que la teva ungla no està en el perfecte estat que la tenies ...

Les ungles saludables solen ser llises i d'un color uniforme. Estan formades principalment per cèl·lules mortes endurides que contenen queratina, una proteïna fibrosa que el cos produeix de manera natural. 

Algunes de les malalties més comunes en la ungles són:

Estries: L'aparició d'estries a les ungles, en la majoria dels casos, és causada per la ruptura de l'estructura de l'ungla. La principal causa d'aparició de les estries verticals és el canvi fisiològic associat a l'envelliment, seguida de la manca de vitamines, sobretot vitamina B. La deshidratació, la predisposició a tenir la pell seca, mossegar-se les ungles i la pràctica freqüent de manicures també poden relacionar-se amb la seva aparició.

Ungles toves i febles: Es trenquen amb facilitat. Pot ser un símptoma de manca de nutrients i vitamines en la dieta. Una altra opció és que s'hagin debilitat a causa d'una manicura agressiva, per estar exposades a la humitat o en contacte amb productes químics durant un període prolongat de temps.

Fongs : Els fongs en les ungles, també anomenats onicomicosis, apareixen a causa d'una infecció fúngica que pot afectar tant a les ungles de les mans com a la dels peus. La infecció avança lentament i els símptomes van apareixent a poc a poc, de manera que moltes persones triguen a adonar-se que tenen ungles amb fongs

Una vegada que ho detectem hem de començar el tractament lo més aviat possible, ja que, per contra el fong anirà avançant en l'ungla fins a afectar del tot la seva aparença.

Ungles de color groc: Es pot deure a l'abús de laques, a infeccions per fongs o bacteris, o també a causa de la psoriasi.

La salut i bellesa de les teves ungles depèn de tu.