×

REFREDAT, GRIP O COVID?

REFREDAT, GRIP O COVID?

Amb l'arribada de la tardor i els canvis de temperatura, el nostre sistema immunològic es pot veure una mica alterat.

Els casos de refredats i grip comencen a donar-se de forma més freqüent, però també des que va aparèixer la Covid l'any passat, ens sorgeixen els dubtes de si pot ser que ens haguem contagiat o simplement que es tracti d'un refredat o una grip comuna.

El primer que fem en general és anar a la farmàcia com a primera opció, ja que anar a l'hospital sabem que el més segur és que hàgim d'esperar hores perquè ens atenguin.

La Covid té diversos símptomes en comú amb aquestes afeccions. Totes aquestes afeccions poden ser difícils de distingir pels seus símptomes similars: tos, malestar, cansament ... tot i que també presenten diferències. No obstant això, hi ha alguns molt concrets que ajuden a diferenciar amb claredat si el pacient pateix Covid, grip o un refredat:

Refredat: sol aparèixer congestió i secreció nasal, malestar lleu generalitzat, mal de coll, tos i esternuts. No és habitual que tinguem febre, en comparació a la grip i la Covid. Els símptomes solen aparèixer a poc a poc i no solen superar els 10 dies.

Grip: presenta símptomes com febre, fatiga, mal de cap, tos o calfreds. A diferència d'un refredat comú, els símptomes de la grip apareixen de cop, vénen acompanyats de febre i mals de cap. A més, sol durar entre 7 i 14 dies.

Covid-19: Les infeccions per Covid solen causar febre i símptomes respiratoris com els de la grip: tos o falta d'aire. El cansament o la dierrea també són comuns, així com la pèrdua d'olfacte i del gust, un símptoma característic dels pacients amb Covid. La simptomatologia apareix de forma gradual i pot se

r lleu o causar casos més greus com pneumònies o la síndrome respiratòria aguda severa.

Consells per ajudar a prevenir els contagis:

  • Utilitza mascareta.
  • Rentar-se les mans de forma freqüent.
  • A l'hora d'esternudar o tossir, tapar-se la boca i el nas amb el braç o amb un mocador d'un sol ús.
  • Mantenir el sistema immune en les millors condicions possibles per a protegir-nos dels virus.
  • Podem ajudar-nos amb un complement que contingui vitamina C que contribueix al funcionament normal del sistema immunitari. I si tenim algun símptoma de refredat com tos i mocs podem utilitzar el xarop Tugas Propóleo i Drosera que ens ajudarà a calmar la tos gràcies a la seva acció emol·lient i calmant de les vies respiratòries altes.

Sempre és important consultar amb el teu professional sanitari i seguir el seu consell.