×

PRIMERES ARRUGUES

PER QUÈ APAREIXEN LES ARRUGUES?

Probablement et sentis identificat/da. Fa uns anys era adolescent i de sobte em miro al mirall i veig la meva primera arruga!! Però en quin moment ha aparegut?

Doncs sí, els anys no perdonen i la nostra pell també envelleix. Però a quina edat comencen a sortir les primeres arrugues?

Aproximadament als 25 anys és quan comencem a notar els primers signes d'envelliment a la pell, encara que poden fer-ho abans o després en funció de com siguis d'expressiu, de l'estrès a què hagis estat sotmès, de la cura que hagis donat a la teva pell, de la teva genètica, etc...

La fermesa i elasticitat de la pell depenen de la formació de fibres de col·lagen i elastina.

El col·lagen genera fibres molt resistents i flexibles, les anomenades fibres col·làgenes. Així mateix, l'elastina forma part del teixit conjuntiu de la pell que forma fibres (semblants a una xarxa elàstica) i manté la pell amb bon aspecte. La seva funció és mantenir l'aigua i conservar la hidratació de la dermis i protegir les fibres de col·lagen. La producció de col·lagen i elastina disminueix en quantitat i qualitat amb el pas dels anys. Per aquest motiu hem d'incorporar-lo mitjançant cremes, sèrums, complements alimentaris….

I l'àcid hialurònic?

És un compost amb una enorme capacitat per retenir aigua, assegurant hidratació, mantenint el volum i aportant estructura a la pell. En anar perdent quantitat d'aquesta substància amb el pas del temps, els seus efectes es veuen reduïts i es perd densitat i volum a la pell.

COM PREVENIR I TRACTAR LES ARRUGUES

  • La higiene facial dues vegades al dia és necessària per eliminar de la pell les restes de pol·lució, brutícia, sèu o suor que s'acumulen al llarg del dia i de la nit, aconseguint així que la pell estigui més sana.
  • Mantenir la pell correctament hidratada i nodrida retardarà els efectes nocius de l'envelliment i ajudarà a prevenir l'aparició d'arrugues. L'aplicació de la crema a la nit és molt important, ja que fomentarà la nutrició profunda i ajudarà a la regeneració cel·lular.
  • Protegir la nostra pell del sol i la pol·lució. No oblidis el teu protector solar diàriament ja que hi ha estudis que les arrugues també són causades per tots dos factors.
  • Evita fumar, accelera l'envelliment natural de la pell ja que redueix la quantitat d'oxigen que hi arriba.
  • Porta una alimentació saludable, rica en fruites i verdures que contenen vitamines i antioxidants beneficiosos per a la pell. A més, no oblidis beure entre 1,5 i 2 litres d'aigua diària per mantenir la teva pell hidratada.