PLA DE VACUNACIÓ DE LA COVID

PLA DE VACUNACIÓ DE LA COVID

Hem començat l'any amb esperança que aquesta pandèmia desaparegui amb l'arribada de la vacuna contra la covid.

La vacunació massiva a tot el planeta serà un repte per als futurs mesos.

El pla de vacunació previst pel Govern consta de 3 etapes, de les quals estem en la primera, que es vacuna a un grup de persones prioritàries.

Les primeres dosis disponibles serán per residents i personal en centres de gent gran, personal sanitari i sociosanitari (primera línia i altres) i grans dependents no institucionalitzats.  

La segona i tercera etapa encara està pendent de anunciar.

Vacunes administrades

La vacuna de Pfizer / BioNTech ha estat la primera a arribar al nostre país un cop autoritzada per la Comissió Europea, després de la rigorosa revisió a la qual totes les vacunes es sotmeten per part de l'Agència Europea de Medicaments.

Perquè confereixi immunitat són necessàries dues dosis separades minim 21 dies.

La vacuna de Moderna ha estat la segona en arribar al nostre país. Perquè confereixi alta immunitat són necessàries dues dosis separades minim 28 dies.

Fins que una proporció important de la població estigui vacunada és molt important que totes les persones, tant les vacunades com les no vacunades, segueixin mantenint les mesures de prevenció:

  • Utilitzar mascareta

  • Rentar-se freqüentment les mans

  • Mantenir la distància interpersonal

  • Limitar el nombre de persones amb les que ens relacionem

  • Triar sempre que es pugui activitats a l'aire lliure o en espais ben ventilats

  • Quedar-se a casa si es tenen símptomes, s'està esperant el resultat d'una prova diagnòstica o s'ha tingut contacte amb alguna persona amb COVID-19