HIGIENE FEMENINA

HIGIENE ÍNTIMA

La zona íntima femenina és molt delicada a causa de les alteracions hormonals i canvis físics que anem experimentant al llarg de la nostra vida. Conté bacteris que formen la microbiota vaginal.

La microbiota vaginal, crea una barrera de protecció enfront a les infeccions vaginals causades principalment per bacteris o fongs.

Algunes activitats quotidianes poden afectar l’equilibri  de la nostra microbiota com per exemple els efectes secundaris d’alguns medicaments, un gel íntim inadequat, relacions sexuals……

Per tant, cal utilzar gels d'higiene íntima adaptats a les nostres necessitats, pH i edat.

PH PER ETAPES

Cada etapa en la vida de la dona es caracteritza per:

  • Un pH vaginal específic

  • Una flora vaginal determinada

  • Nivells de glucogen diferents

  • Engrossiment de l'epiteli també diferent.

INFÀNCIA: En l’edat infantil la vulva és prima i delicada. El seu pH és neutre, de 7. Hem d’escollir  un gel íntim que  no alteri el pH de la zona genital per preservar l'equilibri de la flora natural.

EDAT FÈRTIL: En l'edat fèrtil, des de la primera regla fins a l'inici de menopausa, el ph és més àcid (entre 3,8 i 4,5). Durant el cicle menstrual es produeixen modificacions del PH vaginal. En aquesta etapa és molt important l’higiene i l’ús d’un gel íntim adequat com Tugas gel íntim actiu o fisiològic.

EMBARÀS: En l'embaràs hi ha un augment de la producció d'estrògens i un major reg sanguini cap a la zona vaginal, d'aquí que augmenti el flux o moc cervical. El pH vaginal s'acidifica per la major presència d'estrògens (4,0-4,5). Et recomanem el Gel íntim Tugas actiu, formulat amb una combinació d'actius que evita i contraresta algunes espècies de bacteris potencialment nocives, i afavoreix el creixement dels bacteris beneficioses ja presents en la pell de les mucoses externes.

MENOPAUSA: És una etapa caracteritzada per una disfunció ovàrica i una baixada d'estrògens. Aquest canvi hormonal altera la flora natural i es produeix una disminució de Lactobacillus, que pot produir sequedat vaginal i vaginitis. El pH vaginal és més alcalí (5,0 - 7,5). Els gels d'higiene durant aquesta etapa han de ser suaus, hidratants, calmants i protectors de l'epiteli. El seu pH ha de ser bàsic, similar a l'fisiològic.