×

DIGESTIONS PESADES

Un altre any més arriben els dinars i sopars nadalencs amb la família i/o amics, aquestes taules enormes plenes de menjar, barreja de vi, cava, sidra, pica pica….. I no parlar de les postres!! Que si les postres casolanes, els torrons, mantegats…..Tot molt bo, però pel nostre estómac no tant quan ens produeixen les digestions pesades a part d'aquests quilos de més!!!

A què ens referim amb això?

El nostre sistema digestiu és l'encarregat de processar i descompondre els aliments que li facilitem i, quan modifiquem bruscament els nostres hàbits alimentaris, aquest sistema s'ha d'acomodar a aquests canvis.

 La digestió pesada es caracteritza per “molèsties que apareixen a nivell de l'abdomen, durant o immediatament després d'una ingesta d'aliments i begudes”. Entre altres, solen presentar-se els símptomes següents: “sacietat precoç, plenitud, distensió de l'abdomen, gasos, nàusees…”.

Consells per millorar les digestions pesades per Nadal:

  • Menja a poc a poc i mastega bé, no se li dóna prou importància però a la nostra boca comença el procés digestiu.
  • Intentar controlar la ingesta d'aliments excessivament.
  • Encara que sigui Nadal, segueix fent cinc àpats al dia. És la millor manera per obtenir l'enrgia que necessites i no anar amb massa gana al menjar.
  • Que bé entra el cafecet després dels àpats,oi? Doncs no seria una mala idea su
  • bstituir-lo per alguna infusió digestiva. Per exemple, infusió de menta, anis, sàlvia o fonoll, entre d'altres.
  • No preneu begudes amb gas i intenteu limitar la quantitat d'alcohol ja que irriten la muscosa gàstrica.
  • Intentar fer postres baixes en greixos i sucres o incorporar-hi fruita.
  • No et fiquis al llit just després de dinar i fes servir roba poc estreta perquè no augmenti el reflux.

Si tot i així no has aconseguit frenar l'acidesa estomacal i el reflux del teu estómac no et permet gaudir de les festes nadalenques, sempre pots recórrer a un antiàcid com Refluxcontrol, ja que estan dissenyats precisament per ajudar amb la digestió i calmar els estats d'hiperacidesa i protegeix la mucosa gàstrica.

BONES FESTES!!