×

CURA DEL PEUS

Els nostres peus són molt importants i porten un gran pes a sobre. A més de ser el suport del nostre cos, constantment pateixen per les friccions amb les sabates, l'ús de calçat inadequat i la manca de cures.

La cura dels peus hauria de ser un dels hàbits més importants dins la nostra rutina diària. Sobretot quan arribem cansats a casa després d'una dura jornada laboral. I, tot i que es tracta d'una de les parts del cos més delicades, moltes vegades ens oblidem d'ells en la nostra higiene i cura diaris.

Moltes persones presenten algun tipus de problema als peus com callositats, butllofes, rascades, sequedat…… Mantenir la pell dels peus hidratada suposa aportar-los una excel·lent protecció davant d'aquestes afeccions. No importa l'època de l'any en què ens trobem, hem de cuidar de manera continuada els nostres peus.

Consells per a la cura dels nostres peus

És molt important que cada dia els rentem i els assequem molt bé ja que l'excés d'humitat i la calor, així com les restes de sabó, afavoreixen la proliferació de fongs i bacteris, per la qual cosa és important que prestis especial atenció als espais entre els dits i dediquis un temps a deixar els peus ben secs abans de posar-te qualsevol calçat.

Es recomana exfoliar els peus dues vegades a la setmana amb un producte de gra gruixut destinat al cos o especial per als peus, així eliminaràs les cèl·lules mortes i reduiràs l'acumulació de dureses. L'hidratació ha de ser diària i a la nit. La millor manera d'hidratar el peu és mitjançant automassatge, uns minuts abans de ficar-nos al llit, perquè la crema pugui fer la seva funció durant la nit.

En el cas d'un peu diabètic, cal utilitzar unes cremes adequades per a aquest, ja que qualsevol lesió pot ocasionar greus problemes i molèsties importants afectant la seva salut i vida diària.

Ara a l'estiu intenta protegir els peus en espais públics per evitar les infeccions per fongs o berrugues, protegeix els peus utilitzant xancletes o escarpins de goma a zones humides d'ús públic com les piscines. Tampoc no és recomanable compartir les eines per tallar les ungles, ni tan sols amb altres membres de la família.

A mesura que passen els anys, els nostres peus es van desgastant, per la qual cosa requereixen més cures. Val la pena dedicar-hi, almenys uns minuts al dia als nostres peus.