×

CEL·LULITIS

A qui no li passa que arriba el bon temps i vol resultats ràpids per eliminar aquests quilos de més, aquesta cel·lulitis que no hi ha manera que se'n vagi….

A l'estiu volem estar perfectes per lluir figura a la platja o la piscina, però per veure'ns bé requereix un esforç i constància, sobretot amb la cel·lulitis.

L'aspecte de la teva pell pot millorar considerablement fent alguns canvis en el teu estil de vida que tenen a veure amb la teva dieta i amb el moviment del teu cos.

Què és la cel·lulitis?

La cel·lulitis més coneguda com a pell de taronja, no es produeix realment per l'augment de pes, sinó pels dipòsits irregulars de greix i líquid que s'acumulen sota la pell a certes zones del cos que fa tenir un aspecte engruixat i irregular.

Tipus de cel·lulitis

Cel·lulitis dura o compacta: La pell és dura al tacte, ferma i els nòduls són visibles sense necessitat de pessigar amb els dits i pot arribar a provocar dolor en pressionar la pell. Aquest tipus de cel·lulitis sol afectar les dones joves.

Tova o flàccida: És un teixit esponjós que es mou i de consistència flàccida i gelatinosa, que atorga l'aparença coneguda com a pell de taronja. No sol causar molèsties. Aquest tipus de cel·lulitis sol ser més comú en dones de 30 a 40 anys i és el tipus més comú entre les persones amb excés de pes i amb estils de vida sedentaris. Es localitza principalment a les cuixes, l'abdomen, els braços, l'esquena i els glutis.

Edematosa: es caracteritza per tenir un aspecte amorat i que deixa marques després de fer pressió sobre aquesta zona; això es deu a la manca de circulació limfàtica i sanguínia. Pot aparèixer a qualsevol edat, però és més freqüent en dones joves amb les cames molt gruixudes.

Com la podem eliminar?

Cal tenir en compte que la genètica i les hormones, a part dels hàbits alimentaris i l'estil de vida, poden contribuir molt a la seva evolució.

Seguir una dieta equilibrada a base de fruites, verdures, fibra i molts líquids com infusions i aigua.

Evita activitats que dificultin la circulació com a exemple, romandre asseguda, dempeus o en la mateixa posició durant períodes llargs de temps. Si la feina t'hi obliga, fa breus passejades de tant en tant per reactivar la circulació.

Practica esport de manera regular ja que és vital perquè activa la circulació, enforteix els músculs i ajuda a convertir els greixos acumulats en energia.

Els massatges amb alguna crema anticel·lulítica també poden servir d'ajuda per movilitzar el greix i fer que els nòduls siguin més petits.

Si vols començar a tractar la cel·lulitis i vols que t'aconsellem no dubtis a venir a la farmàcia!!