ALIMENTACIÓ INFANTIL

L'alimentació del nadó durant els primers mesos de vida, és molt important per al seu desenvolupament i creixement.

Cada etapa és important:

Els primers 6 mesos, la seva alimentació serà de llet materna o de fòrmula, enacara que la llet materna és el més recomanable ja que s'ha demostrat que contribueix a un creixement adequat, a enfortir el sistema immunològic i a millorar el vincle afectiu entre la mare i el nadó. Avui en dia en alguns casos, la lactància materna no es possible per diversos motius com per exemple, el tenir que treballar. En aquestes situacions no hi ha de que preocupar-se, ja que hi ha llets d'inici que li aporten tots els nutrients necessaris al nadó. 

A partir dels 6 mesos, ja podem començar a incorporar alguns aliments sòlids, sempre amb el consell del vostre pediatra. Abans d'aquest temps, no és recomanable, perquè el seu sistema disgestiu encara és immadur per processar certs aliments. En aquesta etapa és moment per començar a introduir les farinetes i amb elles, poc a poc, nous tipus d'aliments. També podem passar a la llet de fòrmula 2, de 6-12 mesos. Aquest tipus de llets contenen molts tipus de nutrients com per exemple, ferro, calci, zinc, vitamines i una barreja d'àcids grassos omega3, com el DHA, ingredients que donaran suport al creixement del bebé. 

Els cereals sense gluten són els que hem de donar fins almenys els 7 mesos, ja que el gluten, és una proteïna que es troba en la majoria de cereals, com blat, ordi, sègol... Si el nadó comença a prendre gluten massa aviat o tard hi ha més probabilitat de desenvolupar intolerància a aquesta proteïna. Quan s'introdueixi, és aconsellable fer-ho en petites quantitats.

A partir dels 12 mesos, els aliments que formen part de la seva alimentació són: Les llets de fòrmula creixement, des dels 12 mesos fins als 2-3 anys, farinetes amb gluten i aliments com per exemple pa, galetes.....

La llet de creixement és un aliment que s'elabora a partir de la llet de vaca desnatada i se li afegeixen alguns components bàsics per a enriquir-la i oferir-li al petit els nutrients que el seu cos necessita en el marc d'una dieta diversificada.